Interim Management

Organisaties hebben verschillende redenen om een interim manager aan te trekken. Bijvoorbeeld bij situaties als:

    1. Er nog geen geschikte opvolger is gevonden na het vertrek van de manager
    2. De huidige manager langdurig ziek is
    3. De huidige manager met zwangerschapsverlof is
    4. Er een grote verandering in het bedrijf plaatsvindt

 

Als manager ben ik in staat snel een objectief beeld te vormen van de plek waar ik word aangesteld. Mijn vertrekpunt is altijd het spreken van zoveel mogelijk medewerkers. Ik daag ze uit om hun ideeën met mij te delen over wat er al goed gaat, wat er beter kan en welke aanpak het beste voor iedereen werkt.

Alles wat ik hoor en zie beschouw ik als bruikbare informatie om een organisatie verder te kunnen helpen. Hierdoor weet ik snel de vinger op de zere plek te leggen en tot oplossingen te komen. Oud-medewerkers noemen mij open en toegankelijk als manager en aanstekelijk in mijn creatieve manier van leidinggeven. Hierdoor voelen zij zich betrokken in het proces van het verbeteren van de teameffectiviteit.

Mijn managementstijl kenmerkt zich door co-creatie. Ik plaats mezelf naast medewerkers in plaats van boven hen. Ik geloof in benaderbaar zijn, vertrouwen schenken en betrokken zijn. Dit in combinatie met duidelijk zeggen waar het op staat en koers bepalen, resulteert in teams die zelfstandig durven en kunnen bewegen. Medewerkers voelen zo de ruimte om hun professionaliteit te verbeteren en te excelleren. Het succes moet bij het team liggen en niet bij mij.